WLC

WEIGHT LOSS CHALLENGE
Venue: Level 6, Wisma Lim Foo Yong
Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur
Time: 7.30pm - 8.30pm
Day: Every Wednesday

HOM

Every Tuesday
6th Floor
Wisma Lim Foo Yong
Jalan Raja Chulan
HOM - 12.30 pm
HOM - 7.45 pm


Kaunter Pelawat


My Husband 8:07 AM

WOW! Amazing result
Can you see the difference?
He looks younger now.
Get amazing result with amazing product!Proven, Powerful, Now is the time!
TQ Herbalife

APA IMPIAN ANDA? 3:05 PM

IMPIAN TANPA MISI ADALAH ANGAN-ANGAN SAHAJA!

Setiap manusia pasti inginkan berat badan yang IDEAL. Lambakan produk pelangsingan yang terdapat di pasaran seringkali membuatkan anda teruja. Namun begitu, adakah anda berjaya mengurangkan berat badan anda? Saya telah menemui cara yang paling selamat untuk melangsingkan badan dan dijamin berkesan! Ia semudah 3-2-1...

Dreams

AL-KISAH 3:04 PM

Ha....pernah tak merasa kena duduk tempat duduk depan sebab 'punggung' korang lebar dari kengkawan yang lain, so tak muat nak duduk kat seat belakang? Pernah tak gi shopping ngan kengkawan, tapi korang tengok je sebab takde saiz? Pernah tak suami korang suruh tukar baju yang tutup 'punggung' sebab comel sangat punggung tu? Hmm...kalau nak tau, tu lah antara pengalaman pahit yang saya pernah alami suatu ketika dulu. Sedih tau!Alhamdulillah...saya telah diselamatkan oleh Herbalife. Dengan menggantikan pengambilan sarapan dan makan malam dengan 'shake', saya berjaya mengurangkan 13kg dalam 4 bulan sahaja! Teruja kan...? Tengok la gambar saya yang pakai baju hijau tu....takde cutting langsung! Cuba tengok perubahan saya pada gambar selepas...haaaa...OK kan? Nantikan kemunculan saya yang terbaru lebih langsing, lebih berseri...lebih muda!

My Sister after 5 months taking Herbalife 7:38 PM



This photo was taken sometime in January 2009 just before my sister starts her Herbalife weight management programme. At the time this photo was taken she was 104kgs.




After 5 months...she lost a total of 14kgs...way to go Kak Dora!!! Now my dear sister weighs 90kgs. Amazing...!

If my sister can do it...everybody can!Just don't give up and believe in yourself. Thank you Allah for his blessings and thank you Herbalife for a programme that truly works!ShapeWorks!

APA ITU HERBALIFE? 1:30 AM


Pernah dengar x company atau produk yang bernama HERBALIFE? Tentu ada diantara anda xpernah dengar langsung.
Herbalife adalah pemimpin dalam membangunkan produk pengurusan berat badan terkini, pemakanan dan juga penjagaan personal. Teknologi terkini digunakan dalam mencipta formula untuk setiap keperluan - sama ada berkaitan dengan jantina, umur, atau badan badan yang khusus, Produk-produk ini diasaskan dari kemajuan sains makanan, suplimentasi mikronutrien dan sains herbal. Ia dihasilkan untuk meningkatkan kualiti hidup anda dan penyediaan kepada kesihatan masa hadapan.
Dengan menyatukan kebaikan semulajadi dan sains terkini, Herbalife adalah yang paling termaju dalam memaksimumkan kesihatan diri.
TENTANG HERBALIFE
  • Diasaskan pada 1980, Herbalife International adalah sebuah syarikat penjagaan kesihatan terunggul yang mengkhusus dalam mempermudahkan ke arah kehidupan yang sihat
  • Telah mencecah 29tahun (2009). Lama bukan?
  • telah berada di 70 buah negara dan masih lagi bertambah pada setiap tahun
  • 60Juta pelanggan yang berpuas hati dan masih lagi bertambah. Mungkin anda juga akan menjadi pelanggan yang berpuas hati selepas ini.
  • Disenaraikan dalam bursa saham NYSE. Bukan mudah untuk sesuatu syarikat disenaraikan di bursa saham NYSE. Hanya syarikat yang berprestij dan mantap sahaja yang mampu menyenaraikan diri dalam bursa saham NYSE. Kalau anda x percaya, anda boleh layari internet dan carik tentang NYSE.
  • Lembaga Penasihat Saintifik dan Perubatan.
  • No 1 syarikat pengurusan berat badan di serata dunia.
  • Malaysia telah berjaya mendapat tempat yang kesembilan di antara 70 buah negara!
BAGAIMANA IA BERMULA

Ia bermula dengan tragik. Ibu kepada Mark Hughes, pengasas Herbalife, menjadi ketagihan kepada pil diet yang dibenarkan dan meninggal dunia akibat pengambilan berlebihan. Sungguhpun Mark hanya berumur 18 tahun, beliau bertekad mencari jalan untuk membantu kesihatan pengguna melalui pemakanan yang baik serta mencipta program pengurangan berat badan yang selamat dan berkesan. Setelah beberapa lama melalui proses pengkajian dan pembangunan, Mark melancarkan Herbalife untuk memenuhi misi menjadikan peningkatan kesihatan dan kesejahteraan badan dapat dinikmati oleh semua orang di dunia ini.

DIREKA SECARA SAINTIFIK KHUSUS UNTUK KEJAYAAN ANDA

Produk Herbalife yang inovatif dihasilkan oleh para saintis, doktor dan pakar pemakanan dengan mengambilkira kesihatan dan kesejahteraan pengguna. Walaupun produk Herbalife berformulakan semulajadi untuk kesejahteraan seumur hidup dan mudah diperolehi, namun janji untuk peluang perniagaan pastinya memberikan ganjaran kewangan yang menguntungkan.

PAKAR YANG ANDA BOLEH PERCAYA

Lembaga Penasihat Saintifik Herbalife, Kumpulan Perhubungan Perubatan dan Lembaga Penasihat Perubatan adalah tenaga utama di belakang kejayaan industri Herbalife. Kumpulan pakar saintifik inilah yang mengarah pembangunan produk Herbalife menerusi kajian dan pengujian produk, agar kualiti Herbalife mampu mencapai standard yang ditentukan oleh industri pada masa kini.

SOKONGAN YANG ANDA BOLEH HARAPKAN

Dengan kumpulan yang melebihi satu juta pengedar bebas menjual produk Herbalife di melebihi 70 buah negara di seluruh dunia ( dan jualan retail sebanyak $1.8 billion), anda boleh pastikan yang anda mempunyai sokongan untuk berjaya.

Kenapa saya ka YA dengan Herbalife 12:31 AM


Pertama skali, ingin saya tekankan bahawa produk Herbalife mengandungi 55 jenis nutrisi, 18 jenis asid amino, serat dan herba hanya dalam satu SHAKE sahaja. WAH~! Mana ada produk yang mempunyai nutrisi yang lengkap sebegini hanya dalam satu minuman yang lebih dikenali sebagai SHAKE tu. Hampir kesemua anda yang membaca post ini tentu mempunyai supplement-supplement seperti vitamin A, vitamin B, vitamin C, Kalsium, Magnesium dan sebagainya dirumah.. betul x? Brape yang korang dah belanja untuk sume supplement ni? Paling kurang pun RM100 kan? Haaa...Anda semua keluarkan Rm100 untuk hanya beberapa supplement nutrisi yang saya rasa x cecah angka 10jenis nutrisi bukan? Dengan Herbalife, anda hanya perlu belanja RM370 untuk 55 jenis nutrisi, 18 jenis asid amino, serat dan herba. Bukan itu sahaja, anda dapat lagi teh yang diekstrak daripada 5 jenis botani dan yang paling penting teh tersebut mengandungi BUNGA RAYA(HIBISCUS).

Anda tahu x yang bunga raya, bunga kebangsaan kita tu banyak kegunaan dia untuk kesihatan dan kebugaran kita? Sekarang ni saya nak cerita serba sedikit tentang bunga raya. Bunga raya boleh merendahkan tekanan darah tinggi kita dan juga boleh control tahap kolestrol kita. Maka, risiko anda untuk mendapat penyakit jantung adalah rendah. Bukan itu sahaja, bunga raya jugak kaya dengan Vitamin C macam oren dan ia boleh bertindak sebagai penyejuk badan secara semulajadi. Saya baru buat research sikit, tp dah macam2 kebaikan yang saya jumpa tentang bunga raya ni. Hebat bukan? Tentu ade lebih lagi kegunaan bunga raya ni kalo kita research lebih mendalam.

Selain itu, saya juga mendapati ramai pengguna Herbalife berjaya mengubati penyakit mereka. Seperti kencing manis, darah tinggi, ekzima, semput, gout, resdung dan ade juga yang injap jantungnya dah rosak dan xberfungsi sebelah. Tetapi selepas dia ambil Herbalife, alhamdulillah, dia sihat walafiat, malah dia kelihatan 10tahun lebih muda daripada usia sebenar dia. Kalau nak tau lebih lanjut tentang siapa hamba Allah ni, anda bolehlah berjumpa dengan saya. TETAPI, anda harus tau yang Herbalife Int. tidak mendakwa bahawa produk mereka boleh menyembuhkan ape jua jenis penyakit. Cuma kita perlu fikir secara logiknya, apabila kita beri badan kita makanan yang berkhasiat dan penuh dengan nutrisi pada setiap hari, sudah tentu badan kita akan berfungsi secara normal dan sihat dan boleh mengubati diri anda secara natural. Seperti kereta jugak, apabila anda isi minyak yang murah dan tak berkualiti, sudah tentu kereta anda akan bergerak perlahan dan rasa berat je bawak kete tu. Walaubagaimanapun, jikalau anda mengisi minyak yang berkualiti tinggi dan berharga agak mahal sedikit, sudah tentu kereta anda akan bergerak laju dan berjalan lancar sepanjang masa. Betul x? Anda fikirlah sendiri.

Herbalife memberi kita nutrisi yang lengkap. Kita mampu mengubah hidup kita dengan Herbalife untuk menjadi lebih langsing sekaligus SIHAT.

Maka, saya katakan YA pada Herbalife!

FAKTA PRODUK 12:47 AM

FORMULA 1 NUTRITIOUS MIXED SOY POWDER DRINK

digunakan sama ada anda hendak
  • mengawal berat badan dengan Program Berat Badan Shapeworks atau;
  • memperoleh nutrisi selular yang menyihatkan
Formula ini direka untuk menggantikan 2 hidangan sehari bagi menyokong keperluan nutrisi tubuh anda dan pengawalan berat badan anda yang efektif.
Campuran unik protein soya yang menggabungkan karbohidrat, lemak sihat, vitamin, mineral, asid amino, serat dan herba untuk membekalkan tubuh anda dengan nutrien yang diperlukan untuk kesihatan yang optimum dan pengurusan berat badan.

Terdapat 5 perisa yang sungguh lazat
  • French Vanilla
  • Tropical Fruit
  • Dutch Chocolate
  • Strawberry
  • Cappuccino
FORMULA 3 BLENDED SOY AND WHEY PROTEIN POWDER

Formula 3 merupakan KUNCI kepada pengekalan berat badan jangka panjang. Ia diformulasikan oleh campuran soya dan protein tanpa lemak bagi meningkatkan sel sistem imun, mencantikkan kulit dan rambut serta membina otot-otot penting dalam badan. Ia juga dapat mengelakkan kesan yo-yo iaitu ketidakseimbangan nutrisi dalam tubuh yang akhirnya membawa kepada penambahan berat badan.

TEA MIX

Kandungan teh hijau dalam Tea Mix merupakan elemen yang penting bagi menolong mempercepatkan pembakaran kalori dan lemak disamping memainkan peranan dalam pengawalan komposisi tubuh.

Terdapat 2 perisa Tea Mix iaitu Lemon & Hibiscus dan juga Peach & Hibiscus.

Herbalife juga menyediakan produk Nutrisi Luaran untuk, kulit dan rambut. Untuk maklumat lanjut, sila klik gambar dibawah

MAHAL KE...?? 12:26 AM

Mahal lah...itu la perkataan pertama yang keluar dari mulut Cek Wan bila dengar harga Start Now Pack Herbalife. 370 hengget? Ishh...cam tak mampu je. Lagi pon Cek Wan ni jenis suka 'hot hot chicken ..tuuutttt'. Rasa tak berbaloi je.


Tapi bila Cek Wan buat kira-kira, Cek Wan cuma belanja lebih kurang 12 ringgit je sehari. Betul tak? Cuba tekan-tekan calculator tu sekejap. Kalau nak dikira, makan pagi dah tentu 5 hengget paling kurang. Makan malam pulak lagi lah...dalam 10 hengget, itu pun kalau tak keluar makan kat restoran ngan Hubby and anak-anak. Kurang-kurang pon 50 hengget...lagi lebih bajet nih...
Pulak tu, Cek Wan ni sibuk la beli vitamin tu vitamin nih...konon untuk kesihatan...jamu usah la cakap...segala jamu dah cuba! Ha...dah berapa tu? maunya 200 sebulan untuk supplement sahaja.


Cek Wan pon buat la kira-kira lagi...kalau beli Start Now Pack lebih kurang 370 hengget. Boleh kuruskan badan, buang toksin, tambah tenaga dan sekaligus lengkap dengan semua sumber vitamin untuk badan. Kulit dan rambut pun jadi cantik sebab produk ni berasaskan soya...
Hmm...kurang sikit belanja untuk makan...maklumlah makanan pon dah mahal...beras pon naik harga! Apa lagi kita 'shake' aje lah...Alhamdulillah...Cek Wan dapat la apa yang diidamkan selama ini...badan pon semakin langsing, kulit bertambah cantik, demam pon dah jarang sekali...takde la asyik MC je...ahahaha


So...mahal ke? Kalau nak dapat diskaun jadi lah ahli herbalife...Korang fikir-fikir la sendiri...

PROGRAM SHAPEWORKS 11:37 PM

SEMUDAH


Minum Tea Mix sekurang-kurangnya liter sehari bagi meningkatkan kesihatan anda di samping membakar kalori berlebihan

Nikmati Shake penggantian sajian yang disukat secara peribadi mengikut keperluan protein dalam badan anda. Ia akan meningkatkan metabolisme dan mengelakkan rasa lapar. Anda tidak perlu mengira kalori. Ia sungguh mudah, lazat dan menyeronokkan.

Makan hidangan seimbang yang menyihatkan. Banyakkan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam hidangan anda.